13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

„Утре зависи от нас”

„Утре зависи от нас” е името на мултимедийния спектакъл, който Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” ще подари на бургаската публика по повод 9 май.  Концертът е посветен на  70 години от края на Втората световна война и се осъществява със съдействието на Община Бургас.

Чрез музиката, танца и словото, чрез своето изкуство,  децата  и техните преподаватели ще   покажат на всички, че войните между народите са нанесли много повече вреда, отколкото полза, че истински цивилизованите народи ще открият други начини, за да разрешат проблемите ,че всички войни са лоши и е време  заедно да изградим  един свят без война.

Това за зрителите ще направят Камерен оркестър с диригент Петя Тончева, Духов оркестър с ръководител Христо Кожухаров, Младежки хор с диригент Анета Данаилова и Детски хор с диригент Тодорка Бинева.  На сцената ще излязат още Струнен ансамбъл  „Анима”  с ръководител  Людмила Иванова, Ансамбъл от класовете по поп и джаз пеене  с вокален педагог Милена Добрева , децата от
балетните  класове с преподаватели Недко Георгиев и  Диляна Бахматова-Игнатова,  ученици от 10,11 и 12  клас , специалност актьорско майсторство, както и индивидуални изпълнители.
В програмата  са включени класически произведения на Бах ,Хайдн, Вила Лобос, Тодор Попов, както и част от  Ленинградска симфония  на Шостакович . Публиката ще се наслади на музиката и песните от филмите” Белоруската гара”,  „Изпепелени от слънцето“ , „Коса“ , „Списъкът на Шиндлер“ и др. Ще бъде изпълнена и  легендарната песен на Джон Ленън „Представи си“ (Imagine), която отдавна се е  превърнала в глобален химн на надеждата и мира.

Цялото вълшебство на сцената ще се случи под режисурата на Христо Симеонов.

Празничната проява ще се състои на 7 май, четвъртък от 19 часа в салона на НХК, вход свободен.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук