20.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Утре избират световния шампион по фолклор в Свети Влас

С грандиозен концерт в Свети Влас ще приключи Световният шампионат по фолклор “Евро фолк 2013” утре, съобщиха организаторите на среща в  Интерхотел „България“ в Бургас. Тази вечер пък амфитеатъра на Несебър ще посрещне близо 500 участника и десетки състави като част от турнето на шампионата по родното Черноморие.

Участниците от Индонезия и Малайзия бяха сред най-атрактивните

Атрактивни танцьори от над  20 държави от цял свят ще направят и дефиле по улиците на древна Месембрия от 18.00 часа.

Културният форум се подкрепя от ЮНЕСКО. Авторитетно жури с председател проф. Николай Кравцов, декан на Факултета за народни инструменти към Държавния универститет по култура и изкуство в Санкт Петербург оценя участниците по критерии:  качество, степен на сложност на танцовите композиции, сценично поведение и визия като оценките им са валидни за класиране в Световната ранг листа (World ranking list of folklore).

Известни са всички състави, номинирани за тазгодишната награда „Златен Орфей“, която ще бъде връчена утре. Световният шампион по фолклор ще получи и парична премия. Шампионатът се организира от Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF, Euro Folk Academy със съдействието на Общините Несебър, Бургас, Поморие.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук