6.5 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Утре изслушват вещите лица по делото за смъртта на Краси от Крушевец

Утре трябва да бъдат изслушани вещите лица, изготвили общо три експеризи по делото срещу граничния полицай Костадин Стоянов, който помете с колата си 11-месечната Красимира в созополското село Крушевец. Заседанието в Окръжен съд – Бургас трябва да започне в 9.30 часа. Припомняме, че делото бе отложено след като вещите лица не се явиха в съда.

крушевец

До момента във фазата на досъдебното производство бяха разпитани близо 30 свидетели. Направени са четири съдебно-медицински, две химически, биологична и физико-химични за установяване на причините за смъртта на детето.

Според обвинителния акт подсъдимият е бил на работа до 10,30 ч. на 10.09.2014 г. Вечерта той посетил тържество в ресторант в гр. Малко Търново. По време на престоя си там до 2 часа на 11.09.2014 г. подсъдимият консумирал алкохол – червено вино. На 11.09.2014 г. сутринта около 08,30 ч. той отпътувал към гр. Бургас като шофирал сам, въпреки че бил под въздействието на употребено наркотично вещество – марихуана, и на консумирания алкохол.

Като навлязъл в селото той намалил скоростта в рамките на разрешената за населени места. Преминавайки покрай магазин за хранителни стоки, управляваният от подсъдимия автомобил се движел със скорост 46 км в час.

Тогава плавно напуснал лентата си на движение, пресякъл единичната непрекъсната осова линия и след като прекосил и лентата за насрещно движение, се качил на левия тротоар, удряйки с предната си лява част детска количка, която била оставена в непосредствена близост до стената. Детето починало на място вследствие на претърпяното пътно транспортно произшествие.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук