13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Утре пристига порталът за обществената зона на пристанището

Утре в бургаското пристанище трябва пристигне порталът, който ще бъде монтиран на входа на зоната за обществен достъп. Това каза за zonaburgas.bg директорът на бургаското пристанище, Николай Тишев. По думите му, съоръжението ще бъде монтирано до края на месеца.

IMG_0194

Бетонната стена, която трябва да бъде съборена и към момента е е цяла. При стартът на дейностите в края на юли, Тишев  обясни, че в зоната продължават да се спазват определени мерки за сигурност и до пристигането на портала, стената няма да падне.

„Зоната за обществен достъп ще бъде отделена с временна ограда. Подобна използваме за ограничаване на достъпа в определените терени, когато при Морска гара имаме крузни кораби”, обясни Тишев.

От община Бургас също се подготвят за предстоящия пробив за граждани и гости на Бургас. Теренът пред въпросната стена, който не попада в територията на порта, вече се почиства – дървета и храсти са премахнати. Предстои да се направи подход. Оттам си дават срок от седмица за изпълнение на дейностите.

Части от кръглата тоалетна, която се оказа точно пред входа на зоната за обществен достъп, са били премахнати, за да не пречат на работниците, обясниха от пристанището

Тоалетната, която попада пред входа обаче няма да бъде премахната, дори след монтирането на портала. „Постройката е собственост на Пристанищна инфраструктура. Решение за събарянето й трябва да бъде гласувано от Министерски съвет. Едва тогава, когато получим подобно решение, ще можем да пристъпим към цялостното разчистване на зоната”, допълни Николай Тишев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук