11.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Утре пускат електронната система за прием в детските градини

От 1 април започва електронното записване на децата в детските градини, припомнят от пресцентъра на община Бургас. Електронната система ще бъде активирана точно в 8.00 часа. Онлайн формуляри ще се приемат до 25 април, след което предстоят и трите етапа на класиране. Родителите имат право да кандидатстват за три детски градини, като подреждането им е по приоритет.Детска градина

©Снимка: zonaburgas.bg

Има и преференции, които са описани в сайта на общината на страницата на електронната система. С предимство и тази година ще се приемат деца сираци/ полу – сираци, деца с трайни увреждания над 50%; трето и следващо дете в многодетно семейство или близнаци; друго дете от семейството, което посещава същото детско заведение; дете от приемно семейство; деца на родители с постоянен адрес по лична карта и с настоящ адрес по удостоверение за временна адресна регистрация към съответната Териториална дирекция.

На страницата на електронната система са записани и най-често задаваните въпросни. 1029 са общо местата за детска ясла в Бургас, а 1664 са свободните места в първа група на детските градини.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук