14.3 C
Бургас
понеделник, май 20, 2024

Утре Херо става почетен гражданин на Бургас

Първата докладна записка, която ще се гледа утре- 29 ноември на общинската сесия, е за  удостояване на  треньора на ПСФК ” Черноморец” Димитър Димитров – Херо със званието „Почетен гражданин на Бургас”. Предложението е на кмета на Бургас  Димитър Николов.  Званието се присъжда във връзка с  приноса на Херо за популяризирането на спорта и треньорската професия и за развитието на бургаския футбол, е записано в предложението.

 

Призванието идва в тежък момент за българския треньор, който се лекува от злокачествено заболяване във Виена.

Местният парламент  ще разгледа още и предложението от Атанаска Николова – заместник-кмет „Евроинтеграция и екология“ за даване на съгласие за участие на Община Бургас като партньор в проектно предложение „Велосипедният град – модел на модерна градска мобилност”, с което се кандидатства за финансиране по Програма за малки проекти на Глобалния Екологичен Фонд.

 

Утре ще се гледа отново предложението на кмета Димитър Николов за учредяването на акционерно дружество с наименование „Индустриален и логистичен парк – Бургас” ЕАД. В предния мандат на местния парламент предложението беше отхвърлено.

 

Съветниците ще се гласува и за закриване на кметствата на с. Брястовец и с . Димчево, както и ще определят заплатите на кметовете на съставните селища в общината.

 

За пореден път ще бъде гласувано и провеждане на конкурс за избор на управител на „Бургаски пазари” ЕООД – Бургас.В предния мандат на общинския съвет нито един от кандидатите не събра нужния кръг гласове.

 

Ще бъде разгледана още докладната записка от  д-р Антонио Душепеев – председател на Постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности при общински съвет Бургас за отпускане на средства за финансово подпомагане на процедури „ин витро” на лица, двойки и семейства с репродуктивно проблеми, живеещи на територията на Община Бургас.

 

Общо 66 докладни ще трябва да разгледат съветниците на сесията утре.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук