12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Участниците в „Детско полицейско управление” – Поморие успешно преминаха първия си вътрешен изпит

След обучението на Летище Бургас, провело се в началото на месец февруари, днес участниците в „Детско полицейско управление” – Поморие демонстрираха всичко научено от началото на „службата си” до момента. Децата са четвъртокласници от СУ „Иван Вазов” – гр. Поморие и заедно с полицейски инспектор Георги Димитров от местното Районно управление стриктно следват двугодишната превантивна програма на МВР.

Състоялият се днес вътрешен изпит припомни на учениците някои от основните правила за опазване на собствения живот и този на техните приятели. С активното участие на малчуганите бяха разиграни различни опасни ситуации: похищение, земетресение, пожар и пътно-транспортно произшествие. Възпитаниците на „Детско полицейско управление” показаха как при спешни случаи се подава сигнал на телефон 112, разказаха повече за нашумялата напоследък опасна игра „Син кит” и за начините, с които се предпазват от потенциалните опасности в социалните мрежи.

Всички имаха възможност за изява, а за най-знаещите бяха осигурени награди от Ротаракт клуб – Поморие. На изпита присъстваха директорът на дирекция ОКТХДС в Община Поморие Желязко Страволемов и Диана Калчева – секретар на местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Те оцениха младите служители на реда и определиха представянето им като отлично.

Програмата се осъществява в партньорство с Община Поморие и Местната комисия за борба с противообществените прояви, като за постигането на поставените цели спомагат експерти от „Охранителна”, „Пътна” и „Криминална полиция”, психолози от МВР, специалисти от БЧК и духовни лица. Основната цел на проекта е чрез игри и забавления учениците да бъдат теоретично и практически подготвени за справяне в трудни ситуации.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук