20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Ученик от бургаската английска гимназия със стипендия от 250 000 долара за обучение в Babson College?

Един от възпитаниците на Английска гимназия „Гео Милев” – Бургас може да стане първият българин, спечелил пълна стипендия за Babson College в Бостън, САЩ.

Възможността за това се осигурява от фондация „Кроношпан”, а сумата, която стипендиантът ще получи, е в размер на 250 000 долара. prezentaciq2С парите ще бъдат покрити семестриалните такси в колежа за всичките 4 години от следването, учебните помагала, пътните разходи, здравната застраховка, настаняването и храната.

Стипендиантската програма беше представена пред учениците от Английската гимназия в Бургас. Младежите бяха запознати с условията за кандидатстване и възможностите, които им дава дипломата от престижното учебно заведение в САЩ.

Вече четвърта година фондация „Кроношпан” спонсорира по един финасово затруднен студент от Източна Европа с пълна стипендия за бакалавърска научна степен в Babson College.

До момента стипендията е била печелена два пъти от румънски ученици и веднъж от белоруски младеж. „Тази година за стипендията ще се състезават деца от България, Сърбия, Словения и Унгария. Аз съм много обнадеждена, защото имам лични наблюдения, че подготовката, която нашите учениците получават в Английските и Математическите гимназии, е на много високо ниво. Вярвам, че тази година стипендията ще отиде при български младеж.”, обясни Диляна Власковска, маркетинг специалист в „Кроношпан България” ЕООД.

Babson College в Бостън е най-престижният колеж в света за предприемачески бизнес, намиращ се в Уелесли, щата Масачузетс, САЩ. Приемът в Babson College е изключително прецизен и селективен. За изминалата учебна 2013-14 г. в колежа са постъпили повече от 6000 заявления на кандидати, които са се конкурирали за 500 свободни места.

Кандидатите за стипендията на фондация „Кроношпан” трябва да владеят отлично писмено и говоримо английски език и да завършат средното си образование през 2015 г. До 26 септември 2014 г. младежите трябва да изпратят на електронния адрес на Фондацията следните данни: автобиография; служебна бележка или извлечение за оценките/успеха от средно образование към момента; препоръка от учител, директор или работодател; есе в рамките на около 250 думи, в което да представят себе си, своите амбиции, качества, предсизвикателства и постижения, с които се гордеят. Всички текстове трябва да бъдат преведени на английски език.

Адресът на Фондация Кроношпан, където учениците трябва да изпратят своите кандидатури, е: [email protected]

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук