14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Ученик от немската в един от най-елитните американски университети

Виктор Евтимов е ученик от немската гимнаия в Бургас и това лято взе участие в Yale Young Global Scholars програма, организирана от Университета Йейл, САЩ със пълна стипендия. Това е двуседмична програма за талантливи ученици и включва лекции и семинари на три теми- Политика, право и икономика. 

Виктор Евтимов„Това беше първото пътуване до САЩ и очакванията ми  определено  бяха надминати. Преди да пристигна в Йейл в Ню Хейвън, прекарах известно време в Ню Йорк и и имах възможност да разгледам забележителностите, което е чудесно, защото аз никога не бях виждал толкова впечатляващи сгради като Рокфелер център и Емпайър Стейт Билдинг.
ЙейлСлед това пътувах до Yale за програмата по политиката право и икономика. Лекциите ни се водеха от едни от най- добрите професори в Yale като Акхил Амар, който направи впечатляващи интерпретации на американската конституция. Имахме и  семинари, които бяха всъщност малки групи, в които обсъждахме възложените ни материали за четене.
Това което много  ме обогати  бе и комуникацията с участниците в програмата. Имаше двеста души от всички краища на света и прекрасна  възможност да обмениш идеи с хора от различни култури – нещо, което безспорно разшири светогледа ми. Намерих добри  приятели от Африка, които споделиха с мен, че има много повече за континента, отколкото  виждаме в медиите.
Като цяло моят опит в тази съвсем нова среда ме научи на много неща за различни култури и страни, и ми помогна да избера моята област академични познания.
 Беше като преживяване на моментна снимка на живота в колежа и аз вярвам, че това е най-ценната характеристика на лятния програмата.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук