14.9 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Колко знаят бургаските ученици за Черно море?

За поредна година Регионален музей – Бургас ще отбележи Международния ден на биологичното разнообразие /22 май/. Природонаучната експозиция организира състезание за Купата на музея на тема „Черно море”. Всяко бургаско училище може да излъчи отбор от трима ученика и ръководител.

Заявки за участие ще се примат в Природонаучния музей на улица „К. Фотинов” 30 или на телефон: 056/84 32 39. Състезанието ще се проведе на 22 май от 10:00 до 13:00 часа на открита сцена „Охлюва” в Морската градина. Основната цел на организаторите е да се предостави възможност за изява на учениците със задълбочени знания и засилен интерес към природните науки. Надпреварата ще се състои от две части, уточниха от РИМ – Бургас. При първата, всеки отбор ще получи бланка с въпроси за Черно море, на които ще трябва да даде отговори, които носят съответен брой точки. Всеки отбор ще разполага с 30 минути за отговори.

Втората част, която е практична, ще следва непосредствено след това. Екипът на Природонаучния музей ще подготви кутия с характерни растителни и животински видове, обитаващи Черно море и бреговете му. Всеки отбор ще разполага с време, за да ги определи. Правилното посочване на всеки вид ще носи определен брой точки. Не се допуска използването на „пищови”, шегуват се експертите.

Класирането ще бъде отборно. Оценяващата комисия ще бъде от представители на Регионалния исторически музей и Регионалния инспекторат по образование. Всички участници ще получат индивидуални грамоти. Заявки за участие ще се приемат до 19 май.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук