9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Ученици от английската в Бургас и техни връстници от Унгария в съвместен проект

 Какво е да си гражданин на Европа? Възможно ли е да се научим да бъдем такива и колко е важно умението за критическо мислене за  един активен гражданин? В търсене на отговор на тези въпроси група унгарски ученици от Секзед  и ученици от  ГПАЕ „Гео Милев“, Бургас прекараха една седмица заедно по програмата на проект „Младите Европейци в действие“, финансиран от програма Коменски на Европейската комисия.all-group-0191.jpgТова им предостави възможност да се докоснат до  култура на  България и Унгария и на неформално ниво и да я съпреживеят .В рамките на обмена се проведоха и обучителни езикови модули – български език  за гостите и унгарски  за домакините.

Седмицата бе изключително емоционално наситена – екскурзии до В. Търново и Несебър, изследване на Бургас и изложбата на Тракийското съкровище и поетична вечер с преводи, направени от учениците на стихове на Петя Дубарова, която се проведе в културен център „Морското казино“ – всичко това са само част от акцентите по програмата на културния обмен.

Участниците не пропуснаха да се възползват и от организирания от Сдружение Макензи, Бургас и ГПАЕ „Гео Милев“, Бургас семинар за критическо мислене, финансиран от Американското посолство в България, както и от състезанието по ИТ, организирано от ГПАЕ „Гео Милев“.17-june-2011-0641.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук