13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

УЧЕНИЦИ ОТ ГИМНАЗИЯТА ПО СТРОИТЕЛСТВО В БУРГАС САМИ РЕМОНТИРАТ ДВОРА СИ

Ученици от Професионалната гимназия по строителство и архитектура „Кольо Фичето” в Бургас се захванаха сами да ремонтират двора си. В края на учебната година десетокласници от специалностите „Строителство и артитектура”, „Водно строителство” и „Транспортно строителство” показаха, че могат да приложат наученото на теория и на практика.
Десетокласниците оградиха с тухли направените от тях шахти и облицоваха с плочки част от терена пред работилниците, който досега нямаше настилка и се разкаляше при всеки дъжд.

Плочите за новия двор осигури заводът на ЛЕО – Бетонови изделия, чийто собственик Иван Димитров също е възпитаник на гимназията. Тази година заводът прие и първите практиканти от гимназията, които проследиха целия път на производство на изделията. Стажовете ще продължат и следващата учебна година. Другите строителни материали също са дарени от фирми.

 

В началото на следващата учебна година проектът ще бъде довършен, тъй като се наложи „бригадата” да излезе във ваканция. Предстои и голям ремонт на двора, който също ще се направи с подарени материали, но с труда на самите ученици. „Идеята беше на самите деца и това много ни радва, защото доказва, че днешното поколение съвсем не е толкова мързеливо и инертно, както си мислим. Освен това виждаме резултата, който дават учебните практики – самите ученици също имат самочувствие, че могат да работят това, което учат”, сподели инж. Даниела Симеонова, зам.-директор на гимназията.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук