13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Ученици от ГРЕ “Г.С.Раковски“ пяха Тото Кутуньо и Алесандра Аморозо в „Дни на Тоскана“

 С известните хитове на Тото Кутуньо  “Lasciate Mi Cantare” , „E vero che vuoi restare“ на Алесандра Аморозо и “Distratto” на Франческа Мичелин, възпитаниците на ГРЕ“Г.С.Раковски“ Михаел Михалев и Рая Райнова обраха овациите  на мултимедийния спектакъл, подготвен  специално за „Дни на Тоскана в Бургас“.

Той бе представен в зала „Петя Дубарова“ на КЦ“Морско казино“. Ентусиазирана публика бе очарована и от магнетичното изпълнение на шампионката по спортни танци на КСТ „Бургас 1975“и възпитаничка на гимназията Мариела Мечкова и партньорът й Генадий Генов.

„Нашата гимназия е работила винаги в посока популяризиране на италианската култура и изкуство.“Дни на Тоскана“ е една прекрасна инициатива на Община Бургас, която учениците от италианските паралелки и преподавателите приеха с ентусиазъм“, заяви след спектакъла Радостина Георгиева, директор на ГРЕ“Г.С. Раковски“.

Сред официалните гости бе и Ива Цолова, зам.-председател на Асоциацията за приятелство между България и Тоскана.

Първото издание на „Дни на Тоскана в Бургас“ беше организирано от Община Бургас и Асоциацията за приятелство между България и Тоскана в подкрепа на кандидатурата на Бургас за културна столица през 2019 г.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук