31.5 C
Бургас
понеделник, юни 17, 2024

Ученици от Музикалното в Бургас с любими роли на Апостол Карамитев

Големият български актьор Апостол Карамитев ще бъде вдъхновение тази седмица за талантите от Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” . Младите актьори и музиканти, които днес се движат от адреналина и жадуват промяна и приключения, ще покажат, че не само генерират идеи и смело ги осъществяват на практика, но усещат и приемат посланията на незабравимите български актьори, оставили ярка следа на сцената. aposto karamitevТе ще се изправят пред предизвикателството и отговорността да представят пред публиката един уникален мултимедиен спектакъл в който са използвали за основа последното интервю на Апостол Карамитев. Карамитев започва пътя си към големите роли и голямото кино от Бургас, за да стигне по-късно до образите в пиесите „Ромео и Жулиета”, „Дон Карлос”, „Хенри ІV”, „Маскарад”, „Двама на люлката” и много други.

Той оставя незабравима следа в българското кино с актуалните и днес филми „Специалист по всичко” и „Любимец 13” , както и върховните му роли в „Рицар без броня”, „Бялата стая” и „Сватбите на Йоан Асен”.

В спектакъла са включени откъси от любимите роли на Апостол Карамитев в театъра и киното и спомени на съпругата му Маргарита Дупаринова за любовта, изкуството и съвместната им работа на сцената. Зрителите ще видят един нов, свеж поглед към живота и творчеството на незабравимия актьор, вдъхновил много таланти през годините.

Театралната вечер озаглавена „Любимец 13” е изцяло дело на учениците от 10 и 11 клас специалност „Актьорско майсторство”, като компания на сцената ще им правят и инструменталисти и певци. Идеята и реализацията за този спектакъл е изцяло тяхна, а режисьор е Христо Хр. Симеонов.

Вечерта, вдъхновена от творчеството на Апостол Карамитев се осъществява в рамките на проект „На концерт в сряда” , тази сряда – 29 април от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук