10.4 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Ученици от Поморие показаха как да се храним здравословно

Изминалите седем дни в Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ Поморие бяха обявени за седмица на здравето. За да се демонстрира наученото в рамките на полезната инициатива, в училището се проведе и заключителен „Коледен хепънинг – Аз и моето здраве“.

Събитието бе организирано съвместно с Регионална здравна инспекция – Бургас и Дирекция „Профилактика на болести и промоция на здравето“ по националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 година.

Сред официалните гости бяха заместник – кметът на община Поморие Илия Джингов, директорът на дирекция Желязко Страволемов и общинският съветник Ради Рашков.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа всички присъстващи бяха раздадени брошури с препоръки и интересна информация, апелиращи „Да се храним здравословно! Да се движим и спортуваме! Не на алкохола и цигарите!”. Учениците бяха подготвили викторина и богат асортимент от питателни блюда, подходящи за коледната трапеза. Като част от образователната програма най-опитните гимназисти споделиха своите рецепти за приготвяне на сокове и здравословни коктейли, представиха забавно „СалатШоу” и сложни техники за карвинг. Младежите признаха, че като бъдещи хотелиери и ресторантьори ще изискват и поддържат високо качество на предлаганата храна в обектите си.

Заместник – кметът Джингов изрази удовлетворение от видяното и благодари на учениците и техните ръководители за старанието, вложено в повишаване здравното образование. От името на кмета на община Поморие Иван Алексиев, той подари на участниците специални готварски книги и пожела на всички успех в начинанията, весели празници и здрава 2016 година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук