11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Ученици от регион Кърклалери, Турция участваха в младежки обмен със свои връстници от Поморие

 Ученици от регион Кърклалери, Турция участваха в младежки обмен със свои връстници от СОУ „Иван Вазов“ Поморие под мотото „Зелени Дейности“. Това съобщиха от Зелени Балкани. Обменът всъщност е продължение на зелените дейности, провели се преди няколко седмици в Турция по проект „Съвместно опазване на регион Странджа за устойчиво развитие“. Младежкият обмен се проведе в Посетителски център Поморийско езеро и в околностите на Поморие.

Pomorie

Програмата на зелените дейности включваше игри за опознаване, дейности за сплотяване на екип и работилници, в които младите природолюбители проявиха своята креативност. Бяха проведени обучения на открито – наблюдение на птици около Поморийско езеро и създаване на бивак сред природата на с. Каблешково. На финала на събитието участниците се докоснаха до природата на Странджа в защитена местност „Марина Река“.

Гостите от Турция показаха своята култура на традиционна вечер, в която представиха характерни обичаи, музика, танци и храни от родния си край. Талантливите участници в обмена пяха, свириха на музикални инструменти, танцуваха и пресъздадоха древни обичаи. Настроението беше подсладено с емблематичните храни от южната ни съседка – баклава, локум и халва. По време на този обмен са обсъдени идеи за проекти за опазването на общото природно богатство.

Зелените дейности са част от проект Проект „Съвместно опазване на регион Странджа за устойчиво развитие“, изпълняван от „Зелени Балкани – клон Поморие“, в партньорство с турската природозащитна организация DAYKO и сдружение „Европа и Ние“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук