11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Ученици помагат на връстници за Коледа

Благотворителни инициативи в подкрепа на свои съученици от социално слаби семейства провеждат възпитаниците на професионалната гимназия по туризъм Проф. „Д-р Асен Златаров“, в навечерието на коледните празници. В тях се включват педагози, родители, работодатели, студенти и общественици, предава Българското национално радио. 

„Търг с наддаване за кулинарни вкусотии и коледни сувенири предстои тази вечер в професионалната гимназия. Инициативата ще се проведе за трета поредна година и  е под мотото „Ученици помагат на съученици“, каза директорът на учебното заведение Станка Узова. Тя съобщи, че през миналата година със събраните средства от благотворителни инициативи с по 90 лева са подпомогнати 43 ученици от социалнослаби семейства.

Благотворителната вечер е днес с начало 18.30 мин. в ресторанта на гимназията. А утре /18.12/ от 12.30 мин. ще се проведе благотворителна коледна разпродажба на сладкарски изделия и коледни сувенири. Ще има сурвачки, коледни венци, кифлички, торти, картички, а в направата им са се включили всички класове в училището. Те ще бъдат предложени на бургазлии на импровизирани щандове пред ресторанта на гимназията.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук