9.9 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Ученици правят подписка за възстановяване на спрян курс по автобусна линия

Ученици започнаха подписка за възстановяването на последния курс по линията Бургас-Каблешково-Ахелой-Слънчев бряг. Преди няколко дни превозвачът „Минибус Експрес Несебър ” спря курса в 21,20 часа.

„ Повечето от нас посещават извънкласни занимания /школи, клубове, курсове/, които обикновено започват след 19.00 часа. Спирането на този курс ограничава правото ни да спортуваме, да развиваме творческите си способности, да живеем активно. ”, смятат младите хора.
Сега единствената им алтернатива остава собствен транспорт. Не всички обаче имат тази възможност.

„Трябва да прекъснем школите, в които сме се записали. Не е ли абсурдно десетки деца да се откажат от танци, карате, кик бокс, плуване, футбол и т.н. заради липса на транспорт”, питат риторично учениците.

„Превозвачът едва ли ще загуби толкова пари от един курс, но България със сигурност ще загуби активни млади хора, с които може да се гордее един ден. Навсякъде по света младите хора се мотивират и подпомагат да спортуват, да придобиват нови умения, да се развиват, но в нашата държава грижа и отговорност за децата липсва”, смятат авторите на подписката.

Автобусите на „Минибус Експрес Несебър” обслужват ученици от две общини- Поморие и Несебър. Събраните подписи ще бъдат предоставени на Превозвача.

Подписката ще бъде внесена и в двете общини, от които учениците се надяват да получат съдействие за възстановяване на курса по линията Бургас-Каблешково-Ахелой-Слънчев бряг.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук