14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Ученици разработват иновативни идеи за опазване на бургаските езера

Езерата на Бургас за пръв път са тема на ученическа конференция, организирана от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) по проект „Живот за Бургаските езера” към програма LIFE+ на ЕС. Първата ученическа конференция ще се проведе на 27 април в Културен център „Морско казино”.

Пеликани

В това начинание БДЗП е подкрепено от Регионалния инспекторат по образованието, Регионалния исторически музей, Община Бургас, Българска Фондация Биоразнообразие и Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас. Представители на всички тези институции ще са част от журито, което ще избере най-креативното представяне сред участниците, най-научно издържаното проучване и най-оригиналната идея за опазване на бургаските езера.

 Предизвикателството е към всички по-големи момичета и момчета от бургаските училища (от 7-ми до 12 –ти клас, вкл.). Задачата не е трудна и не изисква много време. Регистрирането за участие с доклад по една от темите – Биоразнообразие, Исторически сведения и проучвания, Физикохимични параметри на водите, влияещи върху биоразнообразието и Устойчиво управление на бургаските влажни зони е до 15 април 2014 г. (вторник). Очакват се много смели, невъзможни на пръв поглед, иновативни и дори грандиозни решения и предложения в едно от направленията.

Първата ученическа конференция на тема „Живот за Бургаските езера” цели да покаже, че езерата на Бургас са много повече от това, което си представяме. Те са вода, птици, сол, кал и друго, затова на тази конференция организаторите искат да видят как младите хора, израстващи във високотехнологичен свят и време, в което могат да намерят всякаква информация за секунди, благодарение на Интернет, разбират нуждата от опазване на езерата и най-вече какви решения могат да предложат, за да станат езерата по-добро, по-красиво и по-достъпно място не само за птиците, но и за нас – хората.

Повече информация за условията за регистрация и участие в Първата ученическа конференция на тема „Живот за Бургаските езера” може да намерите на уебсайта на проект „Живот за Бургаските езера” – http://www.burgaslakes.org/details/Novini/Pyrva-uchenicheska-konferentsiya-Zhivot-za-Burgaskite-ezera-/node/79/subnode/739/.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук