24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Ученици садят дръвчета в Ахтопол /галерия/

Ученици от Механотехникума садят дървета, чистят екомаршрут в Странджа и участват в състезание по бягане и колоездене като доброволци.  Всичко това се случи в рамките на проекта „Доброволци – спорт и природа“, който се изпълни през зимните месеци от СНЦ „Зелена Странджа“, Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника – Бургас и Кметство Ахтопол.

Финансирането е от Националната програма за младежта (2016 – 2020) към Министерството на младежта и спорта. Младежите преминаха обучения по доброволчество и активно се включиха в организирането и провеждането на полумаратона „Атанасовско езеро“ в Бургас, засаждането на 20 едроразмерни дръвчета в Ахтопол, почистването и маркирането на екомаршрут до устието на река Велека в Странджа.

Три от момчетата дори се престрашиха за първи път в живота си да се надбягват със състезатели от цялата страна по 20-километровото трасе до резерват „Атанасовско езеро“ и се представиха отлично. Засадените дървета край брега в Града на любовта ще радват и пазят от слънце и вятър поколения ахтополци и летуващи туристи.

Освен опита, който натрупаха учениците по време на дейностите от проекта „Доброволци – спорт и природа“, те научиха и много важни уроци, като този, че доброто е във всеки един от нас и никога не е късно да започнем да го раздаваме.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук