18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Учители вдигнаха ръце от директорка в Свети Влас

Началото на учебната година в ОУ „Св.Св. Кирил и Методии” в Свети Влас е пред провал. Причината е, че временно изпълняващата длъжността директор на училището Чубрина Стефанова уволнява и наказва безпричинно дългогодишен учителски персонал. За това алармираха учители от школото в писмо до медиите.

Според тях, обстановката в училището е нетърпима, а страха от уволнение е обхванал всички преподаватели. Преподавателите твърдят, че директорката цели да се обгради с нискоквалифицирани кадри и близки хора, които да са й верни. За волностите на Стефанова е изпратен сигнал до министъра на образованието и науката проф. Д-р Анелия Клисарова. Учителите се заканват, че ако министерството не вземе бързи и адекватни мерки, учебната година ще започне без учители.

Недоволните припомнят, че Чубрина Стефанова е директор на училището от март 2013 година и зае мястото на уволнения заради нарушения Ивайло Томов. „При корумпиран и често подпийнал директор не се работи лесно, но това което дойде след него е още по-страшно. Новоназначената Стефанова /преди това преподавател в Руската гимназия в Бургас/бе представена тържествено от началника на РИО-Бургас Виолета Илиева. Още с встъпването си в длъжност новоназначената Стефанова ни даде да разберем, че ще бъдем тормозени докато издържим, а не напуснем ли доброволно, ще бъдем уволнявани“, се казва в писмото.

Директорът на РИО на МОН – Бургас не бе открит за коментар. По непотвърдена информация Виолета Илиева е в отпуск, а и очаква да напусне поста, който заема дни след началото на новата учебна година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук