16 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Училището в Каблешково чества 110-та годишнина от своето основаване

Юбилейният концерт по повод навършването на 110 години от основаването на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” започна с тържествено посрещане на училищното знаме. За да споделят светлия празник, бивши и настоящи директори, преподаватели и възпитаници на учебното заведение изпълниха залата на НЧ „Атанас Манчев 1920”. Сред официалните гости на събитието бяха кметът на град Каблешково Елена Бояджиева, заместник-кметът на община Поморие Илия Джингов, директорът на дирекция Желязко Страволемов, представители на дирекция „Образование”, общински съветници и директори на други училища на територията на общината.

Богатството от музикални изпълнения и артистични диалози спечелиха публиката още в самото начало на концерта. Вниманието на малки и големи бе приковано и с последвалата забавна плетеница от български народни приказки, Андерсенови герои и други чудати истории и същества.

С помощта на своите класни ръководители и възпитатели, участие в празничната програма взеха: учениците от първи до шести клас; вокалната група при училището с ръководител Севдалина Димитрова; танцьорите от КСТ „Блясък” с ръководител Веселин Тодоров; Танцов клуб „Емоция” и музикалната школа при НЧ „Атанас Манчев 1920” с ръководител Мара Тенишева. Изпълненията на всички участници изправиха цялата зала на крака и предизвикаха нестихващи аплодисменти.

„Бъдете все така всеотдайни, дарявайте с плам, знания и добродетели, съчетавайки ценностите на българското образование с ориентирите на модерното време” пожела Елена Бояджиева на учителите и техните възпитаници.

Зам.-кметът Илия Джингов благодари на децата, ръководството и педагогическия състав за разкошната празнична програма. Беше прочетен и поздравителен адрес от името на кмета на община Поморие Иван Алексиев, насочен към всички, неуморно трудещи се за успеха и развитието на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” Каблешково.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук