16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Учителите по английски в детските градини повишават квалификацията си

Учителите, които преподават английски език в детските градини на Бургас, преминават специално обучение, с което повишават професионалната си квалификация. Заради въвеждането на таблет в часовете по чужд език за 6-годишните, педагозите преминаха обучение за работа с образователен софтуерен пакет, водено от доц. Папанчева.

Методът за работа с електронни уроци по английски език ще даде възможност на учителите да представят материала по атрактивен и забавен начин. Чрез използването на таблет децата ще могат сами да намират решения на поставените задачи.

В момента с образователния софтуерен пакет работят няколко детски градини. Целта е в най-скоро време по-голямата част от детските заведения да приложат този метод на работа в обучението по английски език.
Предвижда се от новата учебна година всички 6-годишни деца от бургаските градини да се обучават с таблети. За тази цел Община Бургас ще купи и предостави по 30 нови електронни устройства на всяко детско заведение, в което има предучилищна група.

Въвеждането на компютърното обучение е нова стъпка към осигуряването на модерно образование за бургаските деца. От миналата година по идея на кмета Димитър Николов беше въведено обучение по английски език. Пилотният проект на Община Бургас даде добри резултати и през следващата година ще се работи още по-интензивно за неговото развитие.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук