23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Учител откраднал печеливш лотариен билет за 100 000 лева от ученик

Възпитател от интерната за деца в Завет задигнал печеливш лотариен билет за 100 000 от свой ученик. Случаят е от септември, но стана известен след проверката на омбудсмана в различни интернати в страната. В Завет са настанени 24 деца, които живеят без джобни пари и в лоши битови условия. 

„Беднякът милионер“ – така наричат в Завет 14-годишното момче от интерната, което изтегли печелившия билет от лотарията, а 100-те хиляди лева прибра възпитателят му.

Ахмед Ферхад – директор на ВУИ „Никола Вапцаров“ – Завет казва: „ Ученикът твърди, че билетът е негов, че той го е изтеглил. Колегата твърди, че билетът е негов, той е дал пари за него и започва конфликта“.

Тъй като е непълнолетно, момчето не може да осребри печалбата, затова дава билета на своя учител Ергин Хасан. Вижда по телевизията, че учителя взима чека със стоте хиляди лева. Младежът не може да преживее това, въпреки че сам е дал билета на Хасан, но сега смята, че му е отнел късмета. Следва бягство от интерната и общодържавно издирване. Печелившият билет е купен от хранителен магазин в центъра на Завет.

Вилдан Фейзула – собственик на магазина: „Момченцето лично дойде и си изтегли билета и го изтърка. – Как реагира? – Беше много учудено, не знаеше какво се случва, понеже пишеше един килограм злато и ние му честитихме и му казахме, че това е равностойно на 100 хиляди лева. – С него имаше ли някой? – Не, нямаше с него никой“.

Момчето е от Южна България, но от съображения за сигурност не ни беше позволено да се срещнем с него. Директорът на интерната е уведомил за случая образователния инспекторат, полицията и Агенцията за Закрила на детето.

Ахмед Ферхад: „Гражданската ми позиция е колкото се може по-бързо да бъде разрешен случаят с цел да не бъдем всички мои колеги под един знаменател – как може такива хора да възпитават?“

Потърсихме 42-годишния възпитател Ергин Хасан в село Драгомъж, където живее. Оказа се, че дори родната му майка не знае къде е. Мъжът е бил кандидатът на ДПС за кмет на селото. Заради постъпката си обаче си е спечелил възмущението на хората в Драгомъж. Има ли престъпление и ще има ли наказание в този случай – това ще реши Районната прокуратура в Кубрат./ БНТ

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук