18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Учредиха „Местна инициативна рибарска група Бургас – Камено“

Преди броени дни бе учредено Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна рибарска група Бургас – Камено“. Неговата цел е да се разработи стратегия за развитие на традиционния за региона сектор „Рибарство“. В обхвата на инициативата попадат следните територии – к-с „Меден рудник“, кв. „Крайморие“, Рибарско селище „Ченгене скеле“, кв. „Победа“, кв. „Акации“, с. Маринка, с. Извор, с. Твърдица, с. Димчево, както и всички населени места в община Камено. С готовата стратегия могат в близко бъдеще да бъдат аргументирани и защитени разнообразни проекти в подкрепа на рибарската общност.

Общините Бургас и Камено разчитат много на учредителите, сред които има представители на бизнеса и граждански сдружения, както и на инициативни жители на изброените населени места, да предложат интересни, но реални за осъществяване идеи. След това те ще бъдат „облечени“ в съответната проектна форма, за да се осигури европейско финансиране за ремонт и оборудване на лодки, туристически дейности и отглеждане на аквакултури, например.

Учредяването на сдружението стана факт след подписано споразумение за партньорство между Община Бургас, Община Камено и местни представители на стопанския и неправителствен сектор, действащи на обособената територия в изпълнение на  проект №BG14MFOP001-4.001-0013 „Създаване на Местна инициативна рибарска група /МИРГ/ на територията на община Бургас и община Камено“ по Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук