18.8 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Учредява се фондация „Зелено бъдеще” за децата на Бургас

Фондация „Зелено бъдеще“ за децата ще бъде учредена в Бургас от еколози, общественици и лекари. Фондацията ще осигурява средства и условия за превенция и профилактика на детските респираторни заболявания в Бургас и региона, които по данни на специалисти са най-сериозният здравен проблем в бургаско. Инициативата за създаване на фондацията е на бургаския мажоритарен кандидат Трифон Грудев, който сподели, че идеята се е зародила при срещите с хората и от предложенията, които  гражданите на Бургас и други общински центрове от региона са пуснали в прозрачните  урни на НДСВ.

Подкрепата си за новосформираната фондация даде и д-р Антония Първанова – депутат от новия Европейски парламент. По думите й с тази фондация ще се постави началото на добра практика, при която гражданското общество ще посочи приоритетите на държавата за данъчни облекчения за дарители на подобни благородни каузи.

В заключение стана ясно, че контролните функции на фондацията ще бъдат поверени в ръцете на доказани обществени фигури от Бургас и региона, ползващи се с високо доверие на гражданите. Така дейността на фондация „Зелено бъдеще“ ще има пълна прозрачност и контрол

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук