19.3 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Фалшива тревога за ебола в Македония?

Представители македонското здравно министерство смятат, че смъртта на британеца, починал в столичната Клиника за инфекциозни заболявания, може да е настъпила от алкохолно отравяне, а не от вируса ебола. Това заяви Йованка Костовска, директорка на управлението за инфекциозни заболявания в министерството, цитирана от ТАСС.

В министерството не изключват също починалият британец да е страдал от жлъчно или чернодробно заболяване. Йованка Костовска подчерта, че „макар симптомите, открити в починалия, да насочват за вируса ебола, съответните епидемиологични анализи показват, че е малка вероятността да става дума за това опасно заболяване“.

Утре се очаква да бъдат обявени официалните резултати от изследването на пробите, което се извършва в Германия. Вторият британец, който бе отседнал в същия хотел заедно с починалия и бе откаран в болница уж със същите уж симптоми, в момента се намира в хотела без никакви симптоми на заразата. Все пак обитателите на хотела са поставени под карантина и нямат право да го напускат.

24chasa.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук