11.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Феновете на Нефтохимик настояват да се спре медийната истерия около продажбата на лиценза на ЦСКА

Привържениците на Нефтохимик изпратиха отворено писмо до медиите, до президентите на футболните клубове и до Христо Стоичков с искане да се спре медийната истерия около продаването на лиценза на новака в елитното първенство на ЦСКА. Ето и декларацията:

на снимката: Членът на УС на Нефтохимик Николай Тодоров, отрече категорично появилите се информации, че Нефтохимик ще предостави лиценза си на ЦСКА

“ Ние, привържениците на футболен клуб Нефтохимик 1962, за пореден път ставаме свидетели в родината ни на опити за погазване на футболната история, морал и достойнство. В последните няколко години ни се наложи да изтърпим какви ли не унижения, оскърбелния и подигравки от различно морално и материално естество. Това обаче не ни отказа да преследваме целите си, да бъдем винаги и навсякъде с отбора по долните нива на българския футбол. И сега, когато вече се завърнахме по честен и почтен начин в „А” група, сме свидетели на обезумяла медийна истерия , насаждаща по най-безочлив начин твърдението, че мечтата на много хора да гледат своя отбор в елита може да не се осъществи. Може да не се осъществи не заради трудностите от финансов или спортно-технически характер , а от публикациите, че купуването на извоюваното от футболистите на „зеления” тим място в „А” група от ЦСКА ще е тази причина.

Вчера, легендата на България и световна величина като Христо Стоичков заяви, че отборът, на който е треньор и същевременно собственик – ЦСКА, ще започне от нулата, на чисто, от начало. Думите му обаче, че няма да позволи на „армейците” да играят в нисшите ешелони противиречат на казаното, защото именно от аматьорските групи се започва от нулата, а не от „А” група. Няма как да се похвалиш, че си построил изцяло къща, ако си направил само покрива. Преди време и Ботев Пловдив, и Нефтохимик, и дори тимове като Глазгоу Рейнджърс, Наполи и Фиорентина доказаха, че не е страшно да се върнеш назад и да възкръснеш пречистен и достоен, какъвто не би бил ЦСКА, ако вземе лиценза на Нефтохимик или който и да е друг клуб. Би трябвало и привържениците на „червените” да не искат това, защото купите и титлите няма да им ги вземе някой от музея, но завинаги ще имат петно в историята си.

 

Господа , ясно е , че Нефтохимик изпитва трудности в този момент. Видно е обаче и , че в Нефтохимик се прави всичко възможно да се осигурят необходимите средства за достойно представяне в елита – от собствениците , през ръководния екип на клуба , до феновете. За това покажете уважение към труда на тези хора, както и на треньори и футболисти и спрете с тази медийна истерия, защото Нефтохимик заслужи мястото си сред най-силните и нека сам покаже колко е достоен да бъде сред тях!

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук