14.3 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Фестивална ваканция с „Жреци на музите“ в Царево

Традиционният международен младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите” е със свое ново, различно издание – Фестивална ваканция с „Жреци на музите“ 2013. След седмото издание Организационния комитет на ММФИ “Жреци на Музите” взе решение, предвид по-добрата организация и визия на Фестивала, той да се провежда на 2 години.

Фестивална ваканция ще бъде малка форма на традиционния ММФИ „Жреци на музите“, и ще се проведе на територията на Община Царево и ваканционно селище Лозенец. Разликата е, че програмата няма да бъде с толкова голям брой концерти. За сметка на това са включени  много нови изненади. За първи път секция поезия ще бъде организирана на сцената във ваканционно селище Лозенец и ще бъдат представени творби на съвременни и класически автори.

Официалната церемония по откриването ще се състои с Микс концерт на 22 август в Царево от 21:00ч., в който изпълнители от различни жанрове ще забавляват публиката на откритата сцена. Фестивала ще открие кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев. Над 150 участника от България, Русия и Грузия ще забавляват жителите и гостите на общината. Осмото издание на фестивала ще се проведе през месец август 2014.

Фестивалът „Жреци на музите” е създаден през2006 г.  като пристан за младите хора, забързани с лудостта на времето, в което живеем, за да могат в края на всяко лято да акостират своите кораби с крила от мечти и да разкажат себе си и своето изкуство на сцената на една фиеста. Фестивалът издържа вече 7 години на капризите на времето, сцената, кризата и конкуренцията.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук