17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Фестивалът Spirit of Burgas започна със скандал, организаторите дължат пари за охрана

Таз годишното издание на бургаския плажен фестивал Spirit of Burgas започна със скандал. Охранители, които не са си получили възнагражденията от организатора на фестивала за миналото издание, потеглиха на шествие от площад „Тройката” към Фестивалното градче, за да искат обяснение от организаторите на музикалния фест, защо не им плащат заработените пари. Протестиращите избраха нетрадиционен начин на протест, като пиха по една студена вода.

Серьожа Савов, който е координирал цялата охрана на миналогодишния фестивал, обясни, че Стефан Еленков – изпълнителен директор и съдружник във фирмата организатор – „Спирит Фест“ АД , дължи заплати на около 150 охранители. Еленков отказа да коментира колко е точно сумата, която им дължат организаторите на феста, тъй като били подписали договори за конфиденциалност.

полицаи охраняват протестното шествие в центъра на Бургас

„Отдавна започна продажбата на билети, привлечени са спонсори , текат реклами – за фестивала 2013 г. Обявиха се изпълнителите , на които според правилата в гилдията , най-вероятно са платени хонорари. Прехвърлянето на топката между съдружниците на „Спирит Фест“ АД обаче продължава, всеки твърди, че другия трябва да погаси задълженията. Твърдо сме решили да отстояваме правата си”, коментираха организаторите на протеста.

Според  тях тези неуредици носят негативен имидж на фестивала, който се провежда за шести път и вече има международна слава, като привлича най-големите имена от световната музикална сцена.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук