14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Фестивал за детско кино и програми “АРТ АМФОРА” ще се проведе в Несебър

От 23 до 27-ми септември 2012г. в гр. Несебър ще се състои XIII-и Балкански фестивал за филми и телевизионни програми за деца и юноши “АРТ АМФОРА”-член на Международната организация за детско кино СИФЕЖ.

  Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на гр. Несебър г-н Николай Димитров.

В конкурсната програма ще участват филмови и телевизионни организации от страните на Балканския и Евразийски региони в следните категории: игрални филми, анимация; документални филми, телевизионни програми, филми правени от деца.

Провеждането  на този  форум  си  поставя за цел да координира усилията на представителите на филмови  студия, телевизионни канали и международни институции при производството и разпространението на филми и телевизионни програми за деца и юноши, да засили контактите и да създаде нови възможности за коопериране на тяхната съвместна дейнос

Председател на Организационния комитет на фестивала е изтъкнатият български кинорежисьор – академик Людмил Стайков.

В конкурсна програма на фестивала вземат участие 37 филма от 12 страни, сред които Германия, Корея, Русия, Иран и др.

Организатори на фестивала  са  Международна фондация Златна Амфора и Община Несебър, с участието на И.А.Национален филмов център, Съюз на Българските филмови дейци, Руски Културно-Информационен Център и др.

Международното жури в състав – кинорежисьор Владимир Ангелов, България – Председател и членове: кинорежисьор Мишо Нетков – Македония, проф. Вице-Президент на Евразийска академия за телевизия и радио Виталий Потемкин, продуцент Андрей Власенко Русия,ген.директор на Kaнал 3   на Полска национална телевизия Грегор Гайевски ще награди най-интерсните филми.

Откриването на фестивала ще се състои от 18:00ч. на 24.09.2012. в Амфитеатъра на Стария град Несебър с рок концерт на група „Midnight” от Санкт-Петербург – Русия.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук