14.3 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

„Фестивал на виното“ в Морската градина

Фестът ще се проведе от 30 юли до 2 август по инициатива на Националната лозаро-винарска камара. Това ще бъде едно от първите големи мероприятия в новия изложбен център „Флора“ след цветното изложение. Целта му е да популяризира качествата и разнообразието на българските вина сред жителите и гостите на Бургас и региона.

Заедно с големите и известни в страната и по света български производители на вино свои отличени продукти ще представят и редица нови бутикови изби. Посетителите ще имат възможност да дегустират и чуждестранни продукти, спечелили високи отличия на международни конкурси. Очакват се над 50 винопроизводители да вземат участие в тазгодишното издание на Бургаския фестивал на виното.

Организаторите обявиха 2015 г. за година на сорта Совиньон блан

Майсторски класове на тази тема и дегустации на отбрани совиньони ще се организират по време на събитието. Потребители и професионалисти ще дегустират паралелно и ще излъчат свои фаворити на специално събитие – конкурс. Традиционно организираният вече години наред от Националната лозаро-винарска камара и асоциация „Активни потребители“ конкурс „Продукт на потребителя“, ще даде възможност посетителите да определят най-добро според тях бяло, розе и червено вино.

Блиц-курсът „Магията на дегустацията“, воден от италианския сомелиер Маурицио Ферери, ще гостува на Бургаския енофест.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук