21 C
Бургас
сряда, април 17, 2024

Фестивал на православната музика се провежда в Поморие

За пет дни Поморие се превръща в център на православието. В морския град за 12-та поредна година се провежда Международният фестивал на православната музика “Св. Богородица – Достойно есть”. Пред  храм „Рождество на Пресвета Богородица”беше  отслужен водосвет от Н. В. Пр. Сливенския митрополит Йоаникий.

Тази година във фестивала участват 30 хора от 7 държави, от България, Русия, Украйна, Сърбия, Гърция , Румъния и Беларус, които ще се представят в три категории: Православни църковни хорове, Източно пеене и Смесени и еднородни хорове или вокални ансамбли.

За  втори път, по инициатива на кмета Иван Алексиев, с разрешението на Светия Синод, в рамките на Международния фестивал на православната музика „Света Богородица – Достойно есть”, жителите и гостите на Поморие ще имат възможност да се помолят пред лика на Божията майка и да се докоснат до чудодейната сила на светинята.

Жителите и гости на града могат да се докоснат до красотата на православната музика на концертите в храм „Рождество на Пресвета Богородица”.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук