25.4 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Фестивал на хората с увреждания се провежда в Поморие

В Поморие беше официално открит VІ международен музикален фестивал на талантливите хора с физически увреждания. Той се организира от  Фондация „Сила за живот“ и Община Поморие.Новото през тази година е, че фестивалът  има конкурсен характер. Жури под председателството на  Стефан Диомов и членове Борис Гуджунов и Орхан Мурад  ще оценяват вокалните умения на изпълнителите в областта на популярната музика, във втората фестивална вечер..

Първата вечер беше определена за фолклора. Танцова формация „Танцувам не по-различно от теб“  изпълни автентичен български фолклор и оригинална постановка на северняшки танц с 4 инвалидни колички.

Гостите на фестивала, препълнили централния площад на Поморие, аплодираха Катя Минчева, момичето с глас на славей. Тя е висока само 1. 20 м., но гласът и покорява най-високите върхове на Родопите.

„Колкото повече такива фестивали се провеждат, толкова повече се скъсява дистанцията и се отварят сърцата на хората един към друг.“, каза при откриването на фестивала кметът на Поморие.

Петър Златанов подчерта, че новата сграда на читалището в Поморие е напълно пригодена за достъп на хора с увреждания. 

Тази вечер фестивалът ще продължи с изпълнения на поп- изпълнители. На сцената с нов репертоар ще се представят  Кристиян Григоров – Крис, талантливото, незрящо момче от Етрополе; Богдана Петрова – незрящото момиче, което България избра за свой талант; Веницислав Миланов – финалист с Нели Рангелова в телевизионния формат „Байландо“;, Роберт Абрашев, Румен Михайлов и още таланти.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук