14.9 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Фестивал „Музите” дават шанс на таланта и красотата

Много силно представяне на участниците в конкурсната програма в разделите танцово и певческо изпълнение белязаха първите дни от програмата на Международния младежки фестивал „Музите”.

В конкурсната програма в раздел „Танцово изкуство“ се представиха 22 колектива от България, Русия, Украйна , Молдова, Норвегия и др. В истински празник на танца и красотата се превърна третия ден на фестивала, който имаше състезателен характер и се проведе на откритата сцена на летния театър Аполония. Младите танцьори и техните хореографи си „свериха часовниците“ за новите тенденции в танца. Публиката в Созопол стана съпричастна  на творческата надпревара и аплодира и подкрепя изпълнителите. Много силно се представиха съставите от Русия, Украйна и Молдова, които заслужено спечелиха призовите места в конкурсната програма.

За първи път на фестивала участва танцова формация от Норвегия, която показа интересни  фолклорни танци, впечатли публиката с малко познати  за българския зрител фолклорни изпълнения.

Индивидуалните и групови певчески изпълнения нажежиха до крайност публиката, която вече си избра и своите фаворити.Над 50 изпълнителя показаха най- доброто от себе си, за да впечатлят журито и да спечелят аплодисментите на публиката. А публиката беше щедра към богатото разнообразие от изпълнения в различните стилове- джаз, класика, поп и рок.

Ясни са вече и първите победители.Класираните участници ще получат награди, но заедно с това всички участници намериха и приятели. Утре, сряда ще бъде и официалното награждаване на призьорите.

 

Програма за 8 юли  понеделник

 

16:00 – 20:30 часа – Конкурсна програма раздел „Театър“ -залата на Читалище „Отец Паисий“

17:00-18:00 часа  – Конкурс „Музикално изкуство“ – раздел  Класически инструменти- Актова зала Читалище „Отец Паисий“

18:00 -19:00-часа – Конкурсна програма „Музикално изкуство“ – Класически инструменти – Летен театър Аполония

19:00-23:00 часа конкурсна програма Музикално изкуство –

22:00-23:00 часа Летен театър Аполония– DJ парти

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук