12.6 C
Бургас
петък, април 26, 2024

„ФИЕСТА“ за по-малко енергия

Община Бургас изпълнява проекта „ФИЕСТА“. Проектът е насочен към спестяване на електроенергия в домакинствата. Финансиран по програма „Интелигентна енергия за Европа“, проект „ФИЕСТА“ започна през октомври 2014 г. и е с продължителност 36 месеца (приключвайки през септември, 2017 г.).

Партньорството в рамките на проект „ФИЕСТА” обхваща 19 организации от 5 южноевропейски държави (България, Испания, Италия, Кипър и Хърватска), като всички ще бъдат ангажирани да подкрепят семействата при намаляването на тяхното енергийно потребление.

При изпълнението на проектните дейности ще се наблегне специално върху привличане на уязвимите потребители (като например семейства с ниски доходи, живеещи в социални жилища и други подобни). Беше учреден енергиен офис във всеки град, който участва. Той ще подпомага семействата при подобряване на енергийната им ефективност с цел постигане на реални икономии на енергия. Гражданите могат да се запишат за безплатен енергиен анализ на домакинството им.

Те ще получат въпросник, който ще го върнат на експертите по проекта. Това дава правото за участие в 2-те томболи, които ще бъдат организирани – през май – юни 2016 г. и през май- юни 2017 г. Освен страхотните награди- домакински уреди от най-висок енергиен клас, като климатик, хладилник, готварска печка, съдомиялна машина, телевизор, LED крушки и др., хората могат да получат и доклад от проведения енергиен анализ с полезни съвети как по-ефективно да използвате електроенергията в дома им.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук