13.2 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Филмова музика ще звучи „На концерт в сряда“

Избрани мелодии от филми ще звучат тази седмица  на сцената на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” Бургас.

Концертът  „Усмивки от новите ленти” ще бъде и финал за творческата година  на проект „На концерт в сряда” , който ще се завърне през месец октомври.

Песните звучали в редица емблематични ленти са специално подготвени за почитателите на филмовата музика, която в годините се оформи  като самостоятелен жанр.

В наши дни тя се е превърнала в съвременна класика, композирана от големите автори, като Нино Рота, Енио Мориконе, Майкъл Джакино, Ханс Цимер, Найджъл Хес, Джон Уилямс, носители на десетки награди „Оскар”, „Златен глобус”, „Грами” и други.
Изкушените от всяка добра мелодия слушатели приемат филмовите композиции, саундтраци и теми, като удоволствие за сетивата.

Удоволствие за сетивата ще бъде и продукцията „Усмивки от новите ленти”  , в която участие ще вземат ученици от класовете по Поп и джаз пеене с преподаватели Анета Данаилова, Милена Добрева, Соня Пулева  и Михаела Танев – Мишел.

В програмата са включени песни от филмите „ Flashdance”, „Burlesque”,” Evita”,  „GoldenEye“,” The Bodyguard”, „Pulp Fiction”,” Ghost”, „Dirty Dancing” , „Козият рог” и др.

Силата на чувства чрез изпълняваните творби, музикантите  ще предават и на зрителите, и ще ги върнат към незабравими образи, предишни усмивки и стаени въздишки.

Любимите мелодии ще бъдат изпълнени от Денислава Станкова, Йоана Стоянова, Росица Перева, Михаела Тончева, Галина Костова, Йоана Петрова, Нели Захариева, Габриела Димитрова, Кристина Станкова, Аманда Вагенщайн, Богомила Цекова и Маломир Ингилизов.

Финален акорд на вечерта ще постави Вокален ансамбъл „Фортисимо”.

Концертът „Усмивки от новите ленти” се осъществява в рамките на проект „На концерт в сряда” , тази сряда – 26 април от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук