13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Флаговете на България и Европейския съюз се веят в Морската градина на Бургас

По инициатива на Министерството на държавната администрация и административната реформа в Морската градина на Бургас бяха издигнати флаговете на България и Европейския съюз. Бургас е четвъртият район в страната, където  се веят величествените флагове. Знамената са издигнати на 43 метрови пилони в Морската градина. Знамената са с размер 15 на 9 метра. Бургас е четвъртия регион в България където са издигнати величествените флагове. Министърът на държавната администрация Николай Василев не скри задоволството си, че знамената ще символизират държавността именно в Бургас, който минава за град-порта на Европейския съюз.

Еврокомисар Миглена Кунева, сподели пред присъстващите, че днешният ден е поредното доказателство, че България заема своето достойно място в Европейския съюз, и че флагът й се вее наравно с останалите страни членки.

За церемонията днес бе ангажиран Представителният духов оркестър на Военноморските сили на Република България. Присъстваха зам. областни управители, кметът на Бургас Димитър Николов и представители на общината, ръководители и служители от службите за граничен контрол и много граждани и туристи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук