11.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Флаш моб закрива Националната лятна АНТИСПИН кампания в Бургас

С флаш моб пред сградата на Съдебната палата утре /26.09.2013г./ от 17.00 часа ще бъде закрита Националната лятна АНТИСПИН кампания в Бургас. Панделката – символ на кампанията и на подкрепата към хората, живеещи с ХИВ, ще бъде олицетворена от младежи – доброволци и техни връстници. Всички желаещи да покажат своята съпричастност към проблема, могат да се включат в инициативите.

От 18.00 часа в мобилни медицински кабинети, разположени на площад „Тройката“, пред „Часовника” и КЦ „Морско казино“ гражданите могат доброволно и анонимно да узнаят своя актуален ХИВ – статус. Медицинските кабинети ще се обслужват от екипи на РЗИ и Сдружение „Доза обич“, Сдружение „Каритас“, Сдружение „Равновесие“ и Фондация „Областен ромски съюз“.

В кампанията ще се включат още доброволци на Общински младежки клуб „J.J.Cool A” и БМЧК, които ще раздават здравно-информационни материали, флаери, брошури и презервативи.

Националната лятна АНТИСПИН кампания се проведе с подкрепата на Община Бургас, Общински координационен офис по СПИН, Местен обществен комитет по СПИН и Националната програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук