16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Флористи от цялата страна ще представят модерни инсталации от цветя по време на Флората

Впечатляващи флорални инсталации и конструкции от цветя ще посрещнат посетителите на Флора Бургас тази година. Те ще бъдат представени от Асоциацията на флористите в България (АФБ), която участва за първи път на традиционното изложение на цветя в Бургас. Идеите на флористите ще бъдат изложени в централната малка зала на Експозиционен център Флора. Изграждането на конструкциите и подготовката започна няколкко дни преди официалното откриване, а за целта пристигат флористи от цялата страна. Бургазлии ще могат да видят един различен от традиционните възприятия поглед върху цветята и аранжирането им.

„С представянето ни бихме искали да събудим интерес към професията на флористите. Тя заслужава повече респект и уважение. За нас участието ни е една възможност за изява, а такива в днешно време трудно се намират.Смятаме, че участието на повече флористи биха направили едно такова специализирано изложение за любителите на цветята много по–интересно и атрактивно. Нашето желание и пожелание е това, което виждаме по световните цветни изложения, да се случва и в България. Това е и една от целите на АФБ – да популяризираме красивата ни професия.“ каза флорист Ради Вълканова, член на Управителния съвет на АФБ

 

За всички любители на цветята и хоби заниманията, АФБ ще проведе и Великденска работилница по флористика за любители или както е познато в професионалните среди „уъркшоп“. Тя ще се състои на 1-ви и 4-ти май от 11:00ч напълно безплатно и без предварително записване. В уъркшопа могат да вземат участие всички желаещи, както малки така и големи, за да направят първите си крачки в създаването на малки аранжировки по случай празника Великден. Работилницата ще бъде водена от професионални флористи, членове на АФБ, някои от които носители на награди от националните конкурси.

„Уъркшопа е за всеки, който обича цветята и би искал да борави по-добре с тях. Чрез тови вид леки обучения в приятната обстановка на Флора Бургас, ние от АФБ, бихме искали да покажем на хората истинската, съвременната красота на аранжировките от цветя, такава каквато е позната по цял свят. Всеки ще може да изработи сам аранжировка от цветя с помощта на колегите флористи и да си я занесе вкъщи за празниците.“ представи идеята флорист Емилия Николова – член на АФБ и носител на награди от национaлни конкурси за флористи през 2014 и 2015 година.с

 

АФБ е сдружение, с нестопанска цел създадено в подкрепа на обучението, реализацията и интересите на флористите в България. Асоциацията е учредена през 2014 г. и в нея членуват флористи от цялата страна.

Под егидата на АФБ са организирани множество събития и обучения. По-значимите са ежегодния Национален конкурс за млади флористи в гр.Варна, семинар „Магията на Коледната флористика“, демонстрации на флористите Рууд Хазелаар, Йохан Хуизман и Франк Болинг.

Участието на АФБ на 32-то издание на Флора Бургас се осъществява с подкрепата на Община Бургас.

 

Официална Facebook страница на Асоциацията на флористите в България

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук