12.1 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Франция мисли за затваряне на джамии след терора

Нормативни мерки за закриване на джамиите, в които се проповядва радикален ислям, ще бъдат обсъдени скоро във френския Министерски съвет, съобщи вътрешният министър Бернар Казньов, цитиран от Франс прес.

Казньов каза в ефира на телевизия „Франс 2“, че трябва да бъдат експулсирани от Франция хората, които проповядват омраза, които са участвали или за които се подозира, че участват в терористична дейност.

„Аз предприех стъпки в тази насока и ще обсъдим в Министерски съвет възможността да затворим джамиите, в които се проповядва омраза. Всичко това трябва да бъде приложено с най-голяма твърдост“, каза той.

 

Казньов припомни, че още преди петъчните атентати бяха значително увеличени средствата на службите за разузнаване – „1500 нови работни места“, „близо 233 милиона евро инвестиции“ и „нови законодателни разпоредби“.

„Трябва ли, в контекста на война, в който живеем, да отидем още по-далеч? Отговорът бе даден от президента и министър-председателя: да, трябва. Извънредното положение предоставя средства – домашни арести, обиски. Тези средства ще бъдат използвани изцяло“, допълни той.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук