17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Фрегатата „Горди“ акостира в морска база- „Бургас“ на 7 септември

На 22 август 2008 г. във военноморската база в белгийския град Зеебрюге тържествено бе издигнат българския флаг над фрегатата „Вестдиеп“, на която със заповед на министъра на отбраната Николай Цонев е присвоено почетното име „Горди“. В края на месец юли част от бъдещия български екипаж на кораба започна своето обучение в Белгия. Организацията на службата, и обучението на екипажа бе изцяло по стандартите и процедурите на НАТО. fregata.jpgПриети са материалните средства, оръжията, боеприпасите и корабните запаси. Проведени са изпитания на работата на всички механизми както в базата, така и на море. Ограниченото време за приемане на кораба наложи интензивен темп на работа за сдаващия и приемащия екипажи, но съвместните усилия и колегиалното отношение между българските и белгийските военни моряци доведоха до успешен резултат.

Под командването на капитан II ранг Галин Манев приемният екипаж, на 27 август пое курс с фрегата „Горди“ към България. За дванадесет дни на море, с посещение във военноморска база Суда на остров Крит, корабът прoплава над 3500 морски мили.

На 7 септември 2008 г. фрегата „Горди“ ще бъде тържествено посрещната във Военноморска база Бургас. Личният състав на военноморската база ще бъде поздравен от командващият на Военноморските сили вицеадмирал Минко Кавалджиев. В каюткомпанията на фрегатата „Горди“ ще бъде представен  брифинг от командира на дивизион патрулни кораби.  

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук