14.3 C
Бургас
сряда, май 15, 2024

Френската и математическата гимназии в Бургас с нова спортна площадка

Учениците от Френската и Природо-математическата гимназии в Бургас вече ще могат да провеждат тренировките си и да спортуват на нова и модерна спортна площадка. Тя се намира в двора на учебните заведения, които се помещават в една сграда, и е част от общинската програма за извънкласна дейност на училищата в областта на спорта.

Площадката е оборудвана с нови, модерни и мултифункционални фитнес уреди – успоредка, катерушка и лостове. Спортните съоръжения са разположени на различни нива, което позволява да бъдат използвани от 8 души едновременно. Площадката е със свободен достъп и може да се използва за провеждане на състезания или тренировки от учениците по всяко време – като извънкласна дейност след учебните часове или в почивките между часовете.

Програмата цели да поднови спортните площадки и съоръжения в училищните дворове и да стимулира извънкласните и спортни дейности на учениците.

В нея участват общо 11 училища на територията на общината – френската и математическата гимназия, ОУ „Братя Миладинови”, строителният техникум „К. Фичето”, ОУ „Христо Ботев” в кв. Долно Езерово, „Христо Ботев” в кв. Ветрен, СОУ „Йордан Йовков”, гимназията по туризъм „Проф. Асен Златаров”, ОУ „Христо Ботев” в кв. Победа и немската и английската гимназия, чиято нова баскетболна площадка бе открита преди дни с ученически турнир по стрийтбол.

Всяко училище участва със собствен проект и съфинансиране в рамките на 30 % от стойността му. Общата сума за тази година, с която Община Бургас съфинансира училищните проекти за изграждане на нови спортни площадки е 45 000 лв.

Площадките в 9 от училищата са вече напълно готови. До 30 октомври, когато е крайният срок на програмата, трябва да бъдат завършени и последните две – в ПГ по туризъм „Проф. Асен Златаров” и училището в квартал Победа.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук