15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Френските туристи търсят семейни ваканции в България

България се представя на международното туристическо изложение Salon Mondial du Tourisme, което се провежда в Париж в периода 16-19 март 2017 г. На българския щанд публиката може да се запознае с възможностите за туризъм у нас. Посещенията на френските туристи в България показват, че те търсят предимно семейни и групови почивки. Интересуват се също от обиколни турове, еко и селски туризъм във вътрешността на страната и по Черноморието.

Културно-историческият туризъм, археологическото богатство на България, както и възможностите за балнео- и спа туризъм са също сред атрактивните специализирани услуги за французите. На българския щанд се правят дегустации на вина, фолклорът се представя от гайдари и български носии, а всеки посетител получава рисувана на място малка картина.

Международното туристическо изложение Salon Mondial du Tourisme е отворено за професионалисти и за масовата публика. На него се представят над 400 изложители, като броят на посетителите надхвърля 108 000 човека. България е посетена от над 164 хиляди френски туристи през през 2016 г. Това е ръст от 17% спрямо предходната година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук