16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

ФСБ в процес на репетиции за “FSB Symphony”

 Музикантите са в своето студио, където изработват новата си програма с помощта на симулиран симфоничен оркестър, който изпълнява с точност симфоничната партитура. Така те могат да създадат аранжименти на своите изпълнения в реална звучност и да репетират вокалните и инструменталните партии на песните, които ще чуем на 1 септември в Пловдив и на 9 септември в Бургас.

Подбраният репертоар на легендарната група включва инструментални пиеси и песни още от албума „ФСБ II“ излязъл през 1978 г., чак до най-новите – от албума „ФСБ.“, издаден през 2010.

Като новатори във всяка своя музикална изява, ФСБ отново ще поднесат на публиката нещо българско –  „за първи път в България“.

Подкрепата на община Пловдив за откриване на Есенен салон на изкуствата с концерт на ФСБ и на община Бургас е решаваща за осъществяване на събитието и още едно доказателство, че в условията на финансова и духовна криза, местната власт успява да развива културни проекти с национална значимост.

В осъществяването на  спектакъла „FSB Symphony“ тримата ФСБ разчитат и на дългогодишното си сътрудничество с „Динакорд България“, екипите на който обезпечават звука и художественото осветление в Античен театър Пловдив и Летен театър Бургас. Тонрежисьорите Тодор Тодоров и Владислав Бояджиев, лайт дизайнерът Иван Ефтимов, звукоинженерът Кирил Янев и още много срециалисти по звука и осветлението ще се грижат за класическата визия на концертите.

„FSB Symphony“ в Пловдив ще бъде заснет от екип на „Зоко филмс“ с главен оператор Димитър Митов, с помощта на който се реализира и първото DVD в историята на групата.

За почитателите на тяхната музика ФСБ и гост музикантите подготвят едно наистина класическо шоу – пестеливо и красиво, в което Симфоничният оркестър има определяща роля. Пловдивската  и Бургаската филхармония ще бъдат дирижирани от маестро Григор Паликаров.

Билети за концерта на FSB Symphony в Пловдив на 1.09 и в Бургас на 09.09 може да намеритe в мрежата на http://ticketplus.bg/, на касата на театър „Адриана Будевска“ в Бургас и в „Дюкян Меломан“, в магазините „Ориндж“, „Техномаркет“, „Пикадили“, „Фотосинтезис“, както и в рекламните офиси на вестиниците „Труд“ и „24 часа“(пълният списък на касите може да намерите на http://ticketplus.bg/). Цените на билетите от 20 до 40 лв.

fsb.JPG

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук