16.5 C
Бургас
петък, май 17, 2024

Футболен карнавал на „Звездичка” в хладна и модерна зала

Рядко срещан по родните ширини футболен карнавал ще организира бургаската футболна школа „Звездичка” в петък от 18 часа за родените през 2005, 2006, 2007 г. и от 20 часа за родените през 2003, 2004, 2005 г. Условията са повече от перфектни за разгара на лятото и високите температури навън- новата закрита спортна зала „Царството на футбола” в лайфстайл център „Странд”. Температурата ще е оптимална, игрището вече подготвено за пълноценно раздаване, а съблекалните и баните са допълнителна екстра за участниците. Освен възпитаници на „Звездичка”, вратите са широко отворени за децата като тов, което ще обедини всички е магията на футбола и полагане на основите на нещо значимо за поколенията. Карнавалът е интригуващ и обединява в себе си няколко игри във фиксиран часови пояс. Програма се доближава до „Бързи, смели , сръчни”, но ДФК „Звездичка” по традиция поднася състезания в осъвременен вариант по програмите за масов футбол „Грасруутс” на УЕФА.

 Освен чисто спортна част е предвидено да се проведат и видео уроци за малките дами и господа. Заниманията ще са безплатни в петък, а наградите вече са приготвени от организаторите. „Интересът е голям и очакваме да се случи това, което се случва на детските турнири на Звездичка през година- масовост, ниво и приятни спомени от надпреварите. Футболният карнавал е безплатен в прохладната зала иначе на място ежедневните занимания на малките футболисти си вървят по график и тези, които са най- сериозни вече могат да се похвалят със солидни умения и солидно самочувствие” каза главния треньор на бургаския клуб Петър Алексиев.

На пощата на клубния сайт www.dfc-zvezdichka.com е бил получен поздравителен адрес от шефа на секция Детско- юношески футбол в Европейската футболна централа Франк Лудолф. Неотдавна по негово настояване, за нуждите на различните набори в „Звездичка”, са били изпратени като подарък футболни топки в различни размери и тениски за треньорите. „Това което прави тази школа е за подражание и подкрепата за всички инициативи, с които се захване екипа е задължителна. Успех, на прав път сте!” каза неотдавна друг ръководител в УЕФА Мордехай Шпиглер. Същият в продължение на няколко дни видя и одобри в Бургас методиките на обучение и подхода към децата, а нещото което го изненада приятно е, че със съдействието на „Звездичка”, във всички детски градини и по- голямата част на училищата в морския град, са намерени спонсори които да ушият качествена спортна екипировка за малките спортисти. Наскоро физически и юридически лица са развързали кесията и за новоремонтираната детска градина в бургаския квартал „Ветрен” като там футболните таланти също ще обличат на състезания екипи с екстра качество.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук