16.1 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Футболни легенди влизат в СДС

Футболни легенди, познати на всички фенове на този спорт в Бургас, влизат в СДС с цял клуб свои поддръжници. Това са Милен Георгиев и Пламен Крумов. Те взели съдбоносното решение малко преди Нова година, но го огласиха сега.

„Влизаме в СДС, тъй като това е партията, която се грижи за интересите на малкия и средния бизнес. Това е голяма болка за спортните среди, тъй като голяма част от спортистите прекратяват кариерата си съвсем млади и започват да се занимават със собствен бизнес, включително и ние”, обясниха футболистите.

Тяхната задача ще бъде да обединят всички спортни натури в един клуб, който да изготвя стратегии за развитие на спорта и подобряване на физическата култура на подрастващите.

Милен Георгиев е бивш играч на „Нефтохимик”, автор на легендарния първи гол на отбора в „А”-група. Създател е на най-модерното футболно игрище в Бургас, където има и детска школа. Със същия проект е ангажиран и бившият голмайстор на „Черноморец” Пламен Крумов. В спортната му кариера са записани голове за няколко клуба: „Марица” (Пловдив), ПФК ЦСКА (София), ПФК „Ботев” (Пловдив), ПФК „Спартак” (Варна), „Нафтекс” (Бургас), „Черноморец” (Бургас).

На местните избори през 2011 година футболистите участваха в листа на социалдемократическа формация. Тя е една от присъдружните организации, които след  1989 година са учредили Съюза на демократичните сили.

След като СДС заяви намерението си за раздяла с „Демократи за силна България” (ДСБ), в Бургас са приети 21 нови членове на синята партия.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук