18.8 C
Бургас
вторник, май 28, 2024

Футболни надежди от Бургас заминават за Италия през март

Споразумение за партньорство подписаха днес в Община Бургас, ДФК „Звездичка” – Бургас, България и ФК „РЕАЛ САН ПРОСПЕРО”, Италия. И двете страни изразиха своята готовност да развиват активна съвместна дейност в името и в полза на децата и да обменят полезни практики, чрез лагери и семинари, приятелски турнири, съвместни тренировки и обмен на опит при деца и треньори.

На събитието присъстваха зам. кмета на Община Бургас д-р Лорис Мануелян, Веселина Деведжиева, началник Отдел „Спорт“, представители на ДФК „Звездичка”, начело с техния председател Петър Алексиев, делегация от италианския „Реал Сан Просперо”, в лицето на Карло Рицо – президент на футболна спортна асоциация „Реал Сан Просперо“ и Клара Флоримо – технически директор и консултант по всички въпроси в младежкия сектор на ФК „Реал Сан Просперо”. Клара Флоримо е изключителен авторитет във футболните среди в цяла Италия, признат и много уважаван професионалист, заради нейния огромен опит и постигнати сериозни резултати като треньор и консултант.

ФК „Реал Сан Просперо” е известна в Италия с модерния си подход в развиването на футбола като масов спорт и с добрата си работа с деца от ранна футболна възраст до навършване на пълнолетие. Обучението става на специални кампуси и е съобразено с възрастта на всеки малчуган.

Бургаският ДФК „Звездичка”, е най-сериозната и просперираща школа в България. Малките Звездички са истински шампиони и завоюваха престижни победи във всички турнири на национално и международно ниво, през последните две години. Техният председател Петър Алексиев, получи приза „Бург на годината” за 2013 година, като признание за цялостната дейност на школата и приноса и за Бургас и спорта.

Екипът на „Звездичка”, ще върне визитата на своите нови партньори и приятели с  посещението си в Италия през м. март, тази година. Обсъжда се възможността ФК „Реал Сан Просперо”, да бъде сред участниците в престижния международен футболен турнир в Бургас, през лятото, на който „Звездичките” са домакин и организатор. Редица авторитетни футболни клубове от Стария континент, вече са заявили своето желание за участие в детската надпревара „Звездичка къп”.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
spot_img
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук