14.3 C
Бургас
сряда, май 15, 2024

Футболни шалчета заминават при болен поляк за празника на доброто

Днешният 17 февруари се отбелязва като ден на спонтанните актове на доброта Random Acts of Kindness Day. Оказа се, че и у нас този ден ще бъде отбелязан с благотворителна кауза.

Четирима приятели от Бургас решиха да направят нещо добро, което да накара някой да се усмихне и да бъде истински щастлив. Обект на доброто е 21-годишният поляк Патрик Граб. Историята започва спонтанно от полякът отец Михал Шлахцяк, който разказва за историята на момчето у нас. От няколко години отецът католик живее в Бургас и работи в храм Успение Богородично.

Патрик, който страда от детска церебрална парализа. Момчето живее в малко селце до град  Сандомеш и колекционира футболни клубни шалчета. Впечатляващата колекция на Патрик вече е от 340 шалчета, сред които няма български.

Да зарадват прикованият на количка младеж опит правят редица благотворителни организации и полска телевизия, а към тази кауза се включват и отец Михал и бургазлиите Дияна, Венелин и Ивайло.

Отец Михал и бургазлиите са решили да продължат кампанията на доброто дело с някое от близо 730 деца в бургаска област със специални потребности. Стига да научат за тяхно хоби или увлечение, което би им донесло радост.

Събраните футболни клубни шалчета в момента са 20, но скоро ще бъдат повече, защото Ивайло, който работи ката PR в бургаски футболен клуб Черноморец се е заел да информира колегите си от родните футболни отбори.

Вече са събрани шалчета на Черноморец, Нефтохимик, Ботев Пд, Литекс,  Созопол и на отбори от Европа- Байерн Мюнхен, Челси, Арсенал.

Отец Михал разказва че доброто стои във всяка религия, а етническата принадлежност и религиозните убеждения нямат значение.

Българите се надяват да научат за реакцията на Патрик от самия него, защото скоро ще се свържат с младия поляк във интернет-видео връзка.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук