16.1 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Футболното игрище в Черноморец чака първите спортисти

Черноморец вече официално има ново футболно игрище, а феновете на футбола от различни възрасти ще могат да играят за удоволствие и да тренират. Кметът на община Созопол не устоя на модерното спортно съоръжение и пръв пробва терена.

Футболното игрище е в близост до ОУ”Христо Ботев”, покрито е с изкуствена настилка и е с дължина 60 м. и ширина 40 м. Стойността на новата придобивка на град Черноморец е на стойност 155 хил. лева.

В присъствието на ученици от училището, родители и жители на града официално бе открито спортното съоръжение  водосвет за здраве и благополучие, отслужен от отец Стилян. Кметът на община Созопол Панайот Рейзи и кметът на град Черноморец  Добри Добрев прерязаха лентата , а учениците от училището бяха първите футболисти изиграли едно полувреме от фугболен мач, преди да удари звънеца за влизане в час.

Освен децата, на стадиона ще могат да спортуват и други граждани от Черноморец, като достъпът е свободен. „Прекрасен терен. Винаги съм мечтал навсякъде в общината да има такива спортни игрища.Планирал съм до края на този мандат да направим още две- три такива игрища и ако бъда избран отново за кмет ще продължа тази идея. Това са едни наистина прекрасни съоръжения, които могат да се ползват целогодишно от всички”, заяви кметътРейзи.

По време на официалната церемония по откриването на спортно съоръжение кметът Рейзи каза, че гр. Черноморец отново изпреварва Созопол и това говори за отношението на общинска администрация към града . Тук е направен първият фитнес на открито, а сега и футболно игрище. „Аз харесвам много града. Обичам и уважавам хората тук и виждам потенциал в този район. Всичко, което правя в общината го правя защото ,мисля за този момент когато това ще носи приходи на гражданите.”- заяви още кметът. В района на училището се предвижда да бъде изграден спортен център, в който освен футболното игрище ще бъдат изградени и тенис кортове. Целта на изграждането на спортния център е да се провеждат различни спортни меропприятия, като спортната база да се ползва целогодишно.

„Обмисляме да организираме догодина и турнир по футбол за деца. Това е формулата, която виждам за бъдещето на гр. Черноморец”, каза Рейзи . „От шест години, откакто г-н Рейзи е кмет на община Созопол, тук се случват все по- добри неща. Прав е кметът Рейзи, че по някои от направените неща изпреварваме Созопол, но това е благодарение на неговата помощ”, каза Добрев. Той се обърна към децата да пазят новата придобивка и пожела на всички, които обичат футбола да пробват новия терен. „ Новото спортно съоръжение ще даде възможност на повече деца да се занимават със спорт, което ще осмисли свободното им време . Освен масовия спорт,  спортното съоръжение ще се ползва за тренировки и от професионолни футболисти. Така градът ни ще стане още по- привлекателно място „ – заяви  по време на откриването Добри Добрев.

Достъпът до футболното игрище е свободен за всички граждани, а вечерните часове ще може да се ползва, защото има и осветление. Назначен е и отговорник, който ще обслужва  съоръжението.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук